Kompatibilne kartuše ali originalne kartuše?

Zapravite premoženje za originalno kartušo? Vam prijatelji, prodajalci, sodelavci odsvetujejo nakup kompatibilne kartuše? Radi bi vam predstavili razliko med originalnimi in kompatibilnimi kartušami in vam s tem razblinili vse dvome o nakupu slednjih.

E-kartuše - poceni kartuše in tonerji

Kaj so kompatibilne kartuše?

Kompatibilne kartuše so lahko »reciklirane« ali pa na novo izdelane kartuše tretjega podjetja. To podjetje enostavno ustvari svojo lastno različico kartuše za vaš tiskalnik. Kot bi lahko pričakovali, so nekatere kartuše slabše kakovosti, vendar pa obstaja veliko kvalitetnih kompatibilnih kartuš primerljivih z originalnimi! Ekipa E-kartuše si prizadeva dobavljati le kompatibilne kartuše višje kakovosti! V primeru tNadomestne kartušeežav ali znakov slabe izdelave, takšne kartuše od dobaviteljev zavrnemo!

Kompatibilne kartuše niso bile nikoli polnjene! Na spletu se pojavlja veliko število ponovno napolnjenih kartuš, ki imajo veliko slabše lastnosti, predvsem zaradi »cenenega« črnila, ki lahko zaradi neustrezne sestave spušča tudi med mirovanjem tiskalnika. Večina ponovno polnjenih kartuš vsebuje tako črnilo, ki nima dodatkov proti strjevanju pri mirovanju, kar tudi povzroča »zamašitev« tiskalne glave, če ne tiskate pogosto!

Nekatere kompatibilne kartuše zaradi različnih patentov tiskalniki ne zaznajo pravilno, oziroma javljajo, da ni vstavljena originalna kartuša, lahko pa tudi ne kažejo pravilnega nivoja črnila oziroma javljajo, da je kartuša prazna. Takšna opozorila lahko mirno prezremo, ker večino cene originalne kartuše predstavlja patentiran čip, ki ga kompatibilne kartuše ne vsebujejo!

Z kompatibilnimi kartušami ravno tako kot z originalnimi lahko tiskate vse, ne glede na to ali imate star ali nov tiskalnik.

Kompatibilne kartuše NE porabijo več črnila kot originalne, kar tudi fizikalno ni možno. Večinoma so kompatibilne kartuše polnjene z več črnila tako da omogočajo več natisnjenih strani! Pri nekaterih modelih se pojavi težava, da tiskalnik javi pomanjkanje črnila preden ga dejansko zmanjka. Večina potem zavrže kartušo, v kateri je še vedno lahko tudi do 20% črnila. Kompatibilne kartuše se uporablja kljub opozorilom toliko časa, dokler dejansko ne pride do prekinjenega izpisa!

Kaj je ponovno napolnjena kartuša?

Opis: http://www.printerfillingstation.com/Refill-Instructions/images/CartridgePics/950d.jpg

Namesto uničenja povsem uporabnih kartuš, jih nekatera podjetja ponovno napolnijo. Kvalitetno obnovljene kartuše se lahko primerjajo z originalnimi kartušami. Problem predstavljajo tiste kartuše, kjer proizvajalec samo naredi luknjo in ponovno vbrizga črnilo v že izrabljeno kartušo. Takih kartuš se je potrebno izogniti, ker lahko tudi poškodujejo vaš tiskalnik. Prepoznamo jih večinoma po veliko nižjih cenah.

Kako je z garancijo tiskalnika ob uporabi kompatibilnih kartuš?

Opis: http://ec.europa.eu/enterprise/policies/single-market-goods/cemarking/downloads/ce-marking-logo.jpg
Garancija tiskalnika se vam z uporabo naših kompatibilnih kartuš nikakor ne prekine, ker so kartuše izdelane z ustreznim certifikatom CE.

E-kartuše - poceni kartuše in tonerji